ΟΨΕΙΣ
Μιχαλάκης Γεωργίου
Ο Μιχαλάκης Γεωργίου γεννήθηκε στη Λάρνακα. Απέκτησε το πτυχίο του στις καλές τέχνες στο Πανεπιστήμιο του «Northumbria» και αποφοίτησε με πτυχίο πρώτης τάξης το 2019. Επί του παρόντος μπαίνει στο τελευταίο έτος του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος «MFA Contemporary Art Prac7ce» στη «Edinburgh College of Art» (The University of Edinburgh). Ο καλλιτέχνης επαναχρησιμοποιεί αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν πλέον τον αρχικό τους σκοπό, αναθεωρεί τη λειτουργία τους και επαναπροσδιορίζει το πώς μπορούν να υπάρχουν σε ένα χώρο. Δουλεύοντας με τεχνικές μαζικής παραγωγής, όπως η επανάληψη, τα μηχανικά αντικείμενα έρχονται σε αντιπαραβολή με τις ατελείς ανθρώπινες χειρονομίες του που οδηγούν σε έργα υβριδικής φύσεως. Η οπτική τους αντίθεση ενίοτε τονίζεται, άλλοτε καμουφλάρεται, αλλά πάντα με σκοπό να παράγει εφέ που είναι ασυνήθιστα και απρόβλεπτα.
Αντρέας Μακρής
Ο Αντρέας Μακρής αποφοιτήσε από το “University of Westminster” με πτυχίο στην Αρχιτεκτονική. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Λονδίνο, είχε την ευκαιρία να ασκήσει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα στα γραφεία «Lipton Plan Architects» και «Lendlease». Παρακολουθώντας σεμινάρια στη Νορβηγία και την Ινδία, έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων ιδεών οι οποίες ενσωματώνονται στα έργα του. Επιπρόσθετα, συμμετείχε στην κατασκευή ενός “pavilion” κλίμακας 1:1 στα πλαίσια του «London Festival of Architecture». Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, έχει εργαστεί ως “Part 1 Architectural Assistant” στο γραφείο “Andrew Scott Associates Architects” στο Λονδίνο, όπου διεύθυνε έργα τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα στάδια σχεδιασμού. Αυτή τη στιγμή φοιτά στο “University of Westminster” κάνοντας το μεταπτυχιακό του στην Αρχιτεκτονική (MArch-RIBA Pt II). Το χρώμα και η υφή είναι κάποια από τα κύρια στοιχεία τα οποία μελετά και εντάσσει σε όλα του σχεδόν τα έργα.
Νόνα Μιχαήλ
Η Νόνα Μιχαήλ αποφοίτησε από το «Royal Holloway University of London» με πτυχίο στη γεωγραφία. Τον επόμενο χρόνο, βρέθηκε να δημιουργεί εξατομικευμένα αξεσουάρ μόδας υπογράφοντας με το όνομα «artium». Ο πειραματισμός της με υλικά όπως η δερματίνη και το plexiglass την ενέπνευσε να ζωγραφίζει σε «ασυνήθιστες» επιφάνειες. Αυτή η σειρά έργων τέχνης αντιπροσωπεύει το ταξίδι της προς την εξερεύνηση διαφορετικών προοπτικών που η ιδεολογία της ψευδαίσθησης μπορεί να αποκτήσει. Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί κυρίως γυαλί και καθρέφτες, με στόχο να εκμεταλλευτεί τις ιδιότητες τους: την διαφάνεια και την αντανάκλαση. Ο καθρέφτης επιτρέπει στον παρατηρητή να γίνει μέρος των δημιουργημάτων της μέσω τις αντανάκλασης του. To έργα της αποκτούν διαδραστική φύση και η έκθεση τους μπορεί να προσφέρει ξεχωριστή εμπειρία για κάθε παρατηρητή.
Χριστόφορος Μιχαηλίδης
Ο Χριστόφορος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου και είναι απόφοιτος αρχιτεκτονικής από τη "Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκώβης". Τα τελευταία 3 χρόνια έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στην Κύπρο και το Λονδίνο. Σήμερα εργάζεται σε αρχιτεκτονικό/μελετητικό γραφείο στη Λάρνακα, ενώ ολοκληρώνει την έρευνά του για το μεταπτυχιακό του έργο στο πρόγραμμα του "The Mackintosh School of Architecture" (Σχολή Καλών Τεχνών Γλασκώβης). Το 2018, ως επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρίας "BILLY RAVEN", ο καλλιτέχνης βρέθηκε να πειραματίζεται με νέα εργαλεία και τεχνολογίες για τη δημιουργία μοναδικών σχεδίων ατομικής και μαζικής παραγωγής διαφόρων προϊόντων. Παράλληλα, μέρος της δουλειάς του επικεντρώνεται στις ανθρώπινες φιγούρες και τα συναισθήματά τους. Η έρευνά του στην ανατομία μέσα από διαφορετικά μέσα έχει ως στόχο να συλλάβει στην κατανόηση της γεωμετρία και τη ισορροπία τόσο της φυσικής αλλά και πνευματικής κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι ιδέες μέσα από τις καλές τέχνες ενσωματώνονται στον τρόπο του καλλιτέχνη να προσεγγίσει τους τομείς της αρχιτεκτονικής και της μόδας.
ΓΕΝΕΣΙΣ
Πέτρος Πτωχόπουλος


Ο Πέτρος Πτωχόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953 και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο. Μετά το ’74 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λάρνακα, αν και η Αμμοχωστος και οι πληγές του ΄74 διαφαίνονται συχνά μέσα από τα μηνύματα των έργων του.
Σπούδασε στην σχολή Weder της Ελβετίας. Έχει κάνει αρκετές εκθέσεις σε Κύπρο και στο εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε Εθνικές Πινακοθήκες του εξωτερικού (Ελλάδος, Ρωσίας, Ουκρανίας, Μαριούπολης, Νέας Ζηλανδίας, Βουλγαρίας, κ.α) και φυσικά στην Εθνική Πινακοθήκη Κύπρου.
Επιπλέον έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στο Προεδρικό, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μουσείο Ναυτιλίας της Ελλάδος, σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία της Κύπρου και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές της Κύπρου και του εξωτερικού.
Το 2008 ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Βαρδινογιάννης επέλεξε τον Πέτρο Πτωχόπουλο για να «ντύσει» εικαστικά το κρουαζερόπλοιο πολυτελείας «ΕΛΥΡΟΣ», αλλά και τα γραφεία της ΑΝΕΚ στην Αθήνα.
Το 2017 έλαβε μέρος σε αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο σε ομαδική έκθεση στο Hampton της Νέας Υόρκης.
Το 2018 πραγματοποίησε μια αναδρομική έκθεση με τίτλο «Πέτρος Πτωχόπουλος 45 χρόνια πινέλα και φως» και τιμήθηκε ως ο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς», από το διαδικτυακό περιοδικό SkalaTimes.
Σήμερα ζει και εργάζεται στη Λάρνακα, όπου διατηρεί Σχολή Προετοιμασίας για τις Σχολές Καλών Τεχνών στη Κύπρο και στο εξωτερικό, αλλά και για άτομα (παιδιά/ενήλικες) που τους ενδιαφέρει η ζωγραφική.

Νένα Πτωχοπούλου
Η Νένα Πτωχοπούλου γεννήθηκε το 1992 στη Λάρνακα. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και Εικαστικές Τέχνες και Μέσα Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο του Salford στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει επίσης εργαστεί ως Καλλιτέχνης Τατουάζ για πάνω από 5 χρόνια στα Tattoo Studios στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο. Τώρα ζει και εργάζεται στη Λάρνακα.
Η Νένα είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης που ειδικεύεται στα πορτρέτα, δημιουργώντας επίσης τη δική της συλλογή από πορτρέτα διασημοτήτων.
Είναι Ιδρυτής και Σχεδιάστρια της 'Dunkbox' μια συλλογή από πορτρέτα και θεματικά έπιπλα από το Μπάσκετ του NBA.
Νεφέλη Πτωχοπούλου
Η Νεφέλη Πτωχοπούλου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1983. Μεγάλωσε σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον με τον πατέρα της Πέτρο Πτωχόπουλο, έναν ολοκληρωμένο καλλιτέχνη, οι πίνακες του οποίου εκτίθενται μεταξύ άλλων και σε έντεκα Εθνικές Γκαλερί. «Ο πατέρας μου με ενέπνευσε και με καθοδήγησε, αλλά η έμφυτη αγάπη μου για την Τέχνη ήταν πάντα μέσα μου».
Εκπαίδευση Η Νεφέλη σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μια πόλη που αγαπούσε πολύ και η οποία καθόρισε την καλλιτεχνική της ταυτότητα. «Ο πατέρας μου και οι σπουδές στη Θεσσαλονίκη συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πορείας μου στην Τέχνη, αλλά ένας ζωντανός καλλιτέχνης πάντοτε συνεχίζει να μαθαίνει, να αναπτύσσεται, να βελτιώνεται και να αλλάζει».